luni, 22 martie 2010

Trezoreria americana a ajuns sa se imprumute la un cost mai mare decat Warren Buffett

Piata americana a obligatiunilor a ajuns sa arate ca este mai sigur sa il imprumuti pe miliardarul american Warren Buffett decat administratia Obama, informeaza Bloomberg.

Obligatiunile cu maturitate la doi ani vandute de fondul detinut de miliardarul Buffett, Berkshire Hathaway in februarie au fost preluate de creditori la un randament cu 0,035 puncte procentuale mai mic decat obligatiunile de stat cu aceeasi maturitate, conform datelor stranse de Bloomberg.

Si alte companii au reusit sa vanda obligatiuni la concurenta cu statul american, evolutia acestora fiind considerata mai putin riscanta decat cea a economiei SUA. Astfel, in ultimele saptamani, Procter & Gamble, Johnson & Johnson si Lowe's au vandut obligatiuni cu randamente mai mici decat cele oferite de Trezoreria SUA.

De la inceputul lui 2009, Trezoreria SUA a vandut obligatiuni a caror valoare totala s-a ridicat la 2.590 miliarde dolari, aceste operatiuni aducand bugetul SUA la un deficit record de 10% din PIB.

Agentia de evaluare financiara Moody's a atentionat recent ca economiile dezvoltate risca sa isi piarda ratingul AAA in cazul in care nu vor reusi sa isi tina sub control deficitele bugetare, puternic incercate de criza economica globala.
Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comentarii: on "Trezoreria americana a ajuns sa se imprumute la un cost mai mare decat Warren Buffett"

Trimiteți un comentariu